Palvelut

Kiinteistöjen projektien hallinta, kuntoarviot, saneeraukset ja kunnossapito Etelä-Suomen alueella

Amesta Group Oy on rakennusten projektien hallintaan, kuntokartoituksiin, vaurioiden tutkimiseen, kunnossapitoon ja korjaukseen erikoistunut yritys. Palvelemme sekä yksityis- että yritysasiakkaita kattavasti koko Etelä-Suomen alueella.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tekninen isännöinti

Tekninen isännöitsijä toimii taloyhtiössä hallinnollisen isännöitsijän rinnalla ja hänen apunaan hoitaen erilaisia korjaustarpeisiin ja urakoihin liittyviä tehtäviä. Tällöin hallinnollinen isännöitsijä voi paremmin keskittyä taloyhtiön hallinnollisiin ja päivittäisiin juokseviin asioihin, kun teknisen puolen hoitaa asiaan perehtynyt tekninen isännöitsijä. Teknisen isännöitsijän tarve on yleensä hetkittäistä ja palvelun voikin ostaa vain tarvittavan urakan hoidon ajaksi.

Esimerkkejä teknisen isännöinnin tarpeista:

  • konsultointiapu
  • korjaustyöhanke aina kilpailutuksesta urakan päättymiseen saakka
  • osakasmuutostyöt
  • vauriokartoitukset, muut erilaiset kartoitukset
  • vesivahinko

Suunnitellaan yhdessä Teidän tarpeisiinne sopiva palvelupaketti.

Jukka Arolalla on kymmenien vuosien vankka kokemus erilaisista ja erilaisten kiinteistöjen saneeraus- ja kunnossapitotöistä.

Kiinteistöjen huolto- ja korjaustöiden lisäksi hänellä on pitkä kokemus teknisen isännöitsijän tehtävistä ja laaja kokemus sekä näkemys erilaisten taloyhtiöiden kunnossapitoasioihin, oli sitten kyse pienistä korjaustöistä tai isojen urakoiden läpiviennistä.

Ota yhteyttä Jukkaan!

Saneeraustyöt

Palveluihimme kuuluu kattavasti erilaiset rakennusten ja asuntojen saneeraustyöt, kuten lattioiden vaihdot ja muut pintaremontit sekä keittiö- ja kylpyhuonesaneeraukset. Hoidamme ammattitaidolla myös kiinteistöjen ulkopintojen remonttityöt, esimerkiksi julkisivuverhouksien uusimiset, kattomaalaukset ja -remontit.

Uusimme myös sadevesijärjestelmät tai asennamme ne uudisrakentamisen tarpeisiin avaimet käteen -periaatteella. Kilpailutamme aliurakoitsijat ja viemme projektit kokonaisvaltaisesti loppuun asti, aina aikataulussaan.

Projektinhallinta ja tukipalvelut

Toimimme erilaisissa ja erikokoisissa projekteissa kokoavana tekijänä, joka kilpailuttaa ja aikatauluttaa työmaan urakoitsijoiden työt. Kattaviin projektinhallinta- ja tukipalveluihimme kuuluu myös esimerkiksi työmaavalvonta.

Hoidamme projektien etenemisen eri toimijoiden kanssa yhteistyössä, aikataulussaan ja kustannustehokkaasti. Esimerkkinä aiemmista toteutuneista projekteista toimii Keltakankaan ABC:n pihassa oleva lentokonevitriini. Projektissa kilpailutettiin eri tekijät, pidettiin yhteistyöpalaverit suunnittelijoiden kanssa ja vastattiin rakennusprojektin kokonaisjärjestelyistä.

Kuntoarviot ja kosteusmittaukset

Omakotitalon kuntoarvio tehdään useimmiten asuntokaupan yhteydessä. Kuntoarvion teettäminen voi olla hyödyllistä myös ilman asuntokaupan aikeita, sillä luotettavasta kuntotarkastuksessa käy ilmi rakennuksen kunto ja sen vaatimat korjaustoimenpiteet. Tieto kiinteistön todellisesta kunnosta auttaa välttämään monia vaurioita, kun ongelmat havaitaan jo ennen vahinkojen syntymistä. Näin voidaan myös keskittyä tärkeimpiin kunnostustoimenpiteisiin ja ennaltaehkäistä rakennuksen tarpeetonta kulumista. Asuntokaupan kuntoarvioiden lisäksi teemme myös kokonaisten rivi- ja kerrostalojen kuntotarkastuksia.

Kuntoarvioiden lisäksi palveluihimme kuuluvat myös kosteusmittaukset. Mittauksia suoritetaan pintakosteusmittauksina ja porareikämittauksina, joko rakennusaikana tai valmiista pinnoista asuntokaupan yhteydessä, vesivahingon sattuessa tai kosteusvauriota epäiltäessä. Kosteusmittaus tuottaa luotettavaa tietoa, jota voidaan hyödyntää rakenteiden kuntoa määritettäessä.

Vauriokartoitukset ja tutkimustyöt

Palveluihimme kuuluvat kiinteistöjen ja asuntojen erilaisten vaurioiden paikallistaminen, tutkiminen ja syiden selvitys. Kaikista vaurioista laaditaan aina asiakkaalle raportti korjauskehotuksineen. Hoidamme tarvittaessa myös kohteen saneerauksen tai kilpailutamme tekijät työlle.

Vesivahinkokohteissa teemme vesivauriokartoitukset, eli huolehdimme tarvittavista kosteusmittauksista, kartoitamme vaurioiden laajuuden ja selvitämme vahingon syyn. Kartoituksen lisäksi teemme kaikki tarvittavat jatkotoimenpiteet vahinkojen korjaamiseksi.

Teemme myös lakisääteisiä asbesti- ja haitta-ainekartoituksia. Asbestikartoitus on vuonna 2016 voimaan astuneen asbestilain mukaan tehtävä kaikkien ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten saneerausurakoiden yhteydessä. Asbestia on aiemmin käytetty hyvin yleisesti erilaisissa rakennusmateriaaleissa, kuten liimoissa, eristeissä, seinä-, lattia- ja kattomateriaaleissa. Siksi kartoitus tuleekin tehdä kaikenkokoisten purkutöiden yhteydessä. Terveys- ja ympäristöriskin voivat aiheuttaa myös muut rakenteissa piilevät haitta-aineet, kuten lyijy.

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksissa otamme näytteet kartoitettavista kohteista ja toimitamme ne laboratorioon tutkittaviksi. Tutkimustulokset saatuamme raportoimme havainnoista asiakkaalle ja hoidamme tulosten mukaan vaaditut korjaustoimenpiteet kohteessa. Tarjoamme myös luotettavaa neuvontaa erilaisten vaurioiden ennaltaehkäisyssä.

Viemäri- ja lämpökamerakuvaukset

Teemme luotettavasti viemäri- ja lämpökamerakuvaukset.
Viemärikuvauksen avulla selvitetään putkiston toimintakunto ja niissä mahdollisesti ilmenevät ongelmat. Viemärikuvaus kannattaa teettää, mikäli putkistossa ilmenee ongelmia. Viemärikuvaukset ovat suositeltavia myös viemäreiden uusimisen jälkeen, jotta voidaan varmentaa uusien viemäreiden toiminta.

Viemärikuvauksissa käytössämme on kaksi kameraa, joissa molemmissa on paikannin, joka paljastaa viemärin kulkureitin rakenteita rikkomatta. Viemärikameroilla voidaan kuvata myös salaojia ja hormeja tai muita vaikeasti saavutettavia paikkoja, kuten kiinteistöjen yläpohjia ja alapohjarakenteita. Kuvauksen jälkeen asiakas saa käyttöönsä kuvaustallenteen ja raportin, jossa osoitetaan mahdollisesti havaitut ongelmakohdat ja korjauskehotukset.

Lämpökamerakuvauksen tavoitteena on löytää rakennuksen lämpö- ja ilmavuodot. Lämpökamerakuvauksella voidaan etsiä myös kosteusvaurioita ja tutkia rakenteita. Lämpökamerakuvaus on nopea ja helppo tapa tutkia, löytyykö rakenteista korjaustarpeita, ja kuvausta voidaan käyttää myös vielä rakenteilla olevissa kohteissa. Käytössämme on ammattikäyttöön tarkoitettu lämpökamera, joka tallentaa sekä normaaleja digikuvia että lämpökuvia tiedon analysointia ja raportointia varten.

Vedeneristystarkastukset

Palveluihimme kuuluvat myös rakennusmääräyksissä vaadittavat vedeneristystarkastukset. Tarkastuksia voidaan tehdä joko uudiskohteessa tai vanhan kylpyhuoneen remontoinnin yhteydessä. Osakeyhtiöissä taloyhtiö vaatii raportin vedeneristystarkastuksesta.

Vedeneristystarkastuksessa mitataan aloituskatselmuksen jälkeen pintojen kosteus ja tarkistetaan rakenteet. Vuonna 2016 voimaan tulleen asbestilain mukaan kaikkien ennen vuotta 1994 valmistuneiden märkätilojen remontointien yhteydessä on suoritettava asbestikartoitus, ja siksi vedeneristystarkistuksen yhteydessä on huomioitava rakenteissa mahdollisesti piilevä asbesti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet. Kun vedeneriste on asennettu, tarkistetaan seinä- ja lattiapinnat, valokuvataan tila sekä vedeneristys ja otetaan näytteet kalvopaksuudesta. Havainnoista tehdään vedeneristystarkastusraportti isännöitsijälle tai tilaajalle.

Kiinteistönhoitotyöt

Palvelemme kiinteistönhoito- ja kunnossapitotöissä yksityisasiakkaita, taloyhtiöitä ja muita kiinteistön omistajia. Teemme kiinteistönhoitotöitä sovitussa laajuudessa asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Toimimme joustavasti joko kertaluonteisesti tai vuosisopimuksella. Kiinteistöjen hoito- ja kunnossapitopalveluihin kuuluvat esimerkiksi kattohuoltotyöt ja rännien puhdistukset. Huolehdimme myös viheralueiden kunnossapidosta, kuten nurmikoiden ajamisesta sekä puiden, oksien ja piha-aitojen leikkuusta.

Otsonointi

Otsonointi on tehokas ja helppo keino ilman puhdistukseen ja epämiellyttävien hajujen poistoon. Teemme otsonointeja sekä yksityis- että yritysasiakkaiden tarpeisiin. Kartoitamme hajun aiheuttajan ja hankkiudumme eroon hajusta nopeasti ja turvallisesti.

Otsonoinnin avulla päästään eroon esimerkiksi viemärin, homeen, tupakoinnin tai eläimien aiheuttamista hajuista ja ilman tunkkaisuudesta. Otsonointia voidaan käyttää myös palo- ja vesivaurioasunnoissa. Otsonointi poistaa tehokkaasti allergianaiheuttajia, eikä jätä jälkeensä mitään kemikaalijäämiä.

Otsoni on hengitettynä haitallista, mutta ammattilaisen käyttämänä otsonointi on turvallinen ja helppo hajunpoistokeino. Otsonoinnilla ei voida poistaa itse hajun aiheuttajaa eikä tunkeutua rakenteiden sisällä olevaan homeeseen, mutta huoneistojen pintoihin ja huonekaluihin tarttuneet homeitiöt ja hajut pystytään poistamaan tehokkaasti. Otsonointi kannattaakin tehdä aina ennen uusien pintamateriaalien asentamista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!